Hoppa till innehåll

PROJEKT

2024-10-08

Arbetet med installation av laddplatser i våra garage är nu klart. Information om olika abonnemang för att påbörja sin laddning, kommer inom kort i en separat flik i menyraden kallad ”elbilsladdning”.

Styrelsen återkommer i vår med uppdateringar, när FAS 2 i projektet startar igång.


2024-10-02

Styrelsen har nu upprättat en särskild e-post adress som medlemmar kan nyttja vid frågor rörande elbilsladdning inom Samfälligheten. Vänligen maila oss på elbil@dansoren.se om du har några frågor eller funderingar kopplat till detta.

När arbetet är färdigställt så kommer vi skyndsamt att informera er om priser, abonnemang etc. Således undanbedes vänligen specifika frågor kring detta i nuläget, innan all installation är klar och besiktigad.


2024-09-30

Slutfasen är här!
LaddaTillsammans behöver tillgång till garagen på torg 3 och torg 4 nu på fredag den 4 oktober mellan kl. 07:00-16:00. Garagen behöver som tidigare, lämnas olåsta så att arbetarna kan komma in och göra det sista. Det är viktigt att ni medlemmar/garage, vars laddstation sitter mellan skiljeväggen, lämnar fri arbetsyta framför det utskurna hålet i skiljeväggen så att arbetarna kommer fram.

måndagen den 7 oktober samt tisdagen den 8 oktober så behöver ALLA torg lämna sina garage olåsta då det är dags för slutbesiktning.

OBS! Bilarna behöver INTE köras ut ur garaget under den 4de, 7de eller 8de oktober.


2024-09-13

Elarbetet som LaddaTillsammans utför i våra garage är fortsatt i fas. Under vecka 38 påbörjas den sista etappen med garagen på torg 1. Markarbetet har dock hamnat något ur fas, dock endast med 2-3 dagars försening. De två ovan nämnda arbetena förväntas vara färdigställda i sin helhet på fredagen den 27 september.

På förmiddagen, onsdagen den 18 september, mellan kl. 09:00-14:00 kommer det inte vara möjligt att köra in eller ut från parkering 1 då det sker grävning på parkeringsplatserna (förberedelse för laddstolpar utomhus). Parkeringsplatserna måste således vara FRIA FRÅN FORDON under ovanstående datum och klockslag.

På tisdagen den 24 september sker asfaltering på samtliga parkeringar samt gångstigar. I nuläget bedöms det inte som att detta ska påverka våra möjligheter till att parkera utomhus under denna dag.

Slutbesiktning sker på tisdagen den 8 oktober och om allt vill sig väl, så kan vi medlemmar börja ladda våra bilar därefter. OBS! Mer information om exempelvis enskilda elavtal, kommer i framtida nyhetsbrev!


2024-08-20

Det har inkommit frågor om hur mycket man behöver rensa i garaget för att LaddaTillsammans ska kunna utföra sitt arbete. LaddaTillsammans förtydligar enligt följande;

– Den innersta väggen måste vara helt fri från allt som är ditsatt i efterhand såsom tex. hyllor, hyllfästen, krokar etc. Detta dels utifrån arbetsmiljösynpunkt (risk att något ramlar ner eller att arbetarna slår/skär sig på något vasst) dels då väggen behöver stabiliseras av snickare för att kunna hålla uppe vikten av våra laddboxar, samt att kablar behöver dras bakom reglar på den innersta väggen.
– Det ska därför vara 2 meter fri arbetsyta framför den innersta väggen.
– Ni som har en skiljevägg vid er garageplats behöver även här lämna 2 meter fri arbetsyta, närmast den innersta väggen.

Ovan nämnda innebär att bilarna behöver parkeras på våra parkeringsplatser när arbete utförs i er garagelänga (se tidsram längst ner på denna sida alt. pappersutskicket i er brevlåda). Om ni har en bil som INTE är registrerad hos SmartPark (boendetillstånd), meddela styrelsen detta via styrelsen@dansoren.se.

Det kommer att bli trångt på våra parkeringsplatser under kommande veckor. Alternativ parkering är därför tänkvärd! Kanske även låta firmabilen vara kvar på arbetsplatsen?

Ju mer vi hjälps åt, ju smidigare kommer arbetet att fortgå och ju snarare kan vi återgå till det normala (dock med laddboxar som tillskott).


2024-08-19

När LaddaTillsammans utför arbete i era garage (i enighet med nedanstående information), uppmanar vi er att lämna era garageportar olåsta (men stängda) på dagtid (07:00 – 16:00), så att LaddaTillsammans kan komma in och utföra sitt arbete.

OBS! Se därför till att förvara eventuella saker av värde på annan plats än i garaget (ex. vinterdäck, fälgar, domkraft etc.).


2024-08-14

  • UPPSTART ETAPP 1 av 2

OBS! Notera att ändringar kan komma att ske med kort varsel. Håll därför utkik på hemsidan för information.

V 34 Påbörjan grävning längs cykel/gångstråk,
V 35 Påbörjar elektriker installation i garagelängor vid kabelskåp 1/Parkering 2 (Behöver få tomma garage),
V 36 Påbörjar elektriker installation i garagelängor vid kabelskåp 2/Parkering 3 (Behöver få tomma garage),
V 37 Påbörjar elektriker installation i garagelängor vid kabelskåp 3/Parkering 4 (Behöver få tomma garage),
V 38 Påbörjar elektriker installation i garagelängor vid kabelskåp 4/Parkering 1 (Behöver få tomma garage),
V 39-41 Driftsättning, anslutning till Öresundskraft (om möjligt) och eventuella åtgärder på befintlig installation.

Arbetet kommer att äga rum på våra parkeringsplatser, cykel/gångstråk samt i våra garage. Det är därför viktigt att vi lämnar våra garage tomma så att entreprenörens montörer lätt kan komma in och arbeta.

Våra garageplatser får INTE användas som förvaringsutrymme. Ni medlemmar som vet om att ni förvarar en mängd tillhörigheter i garagen, bör således börja flytta dessa omgående.

Inför installation av laddplatser är det oerhört viktigt att väggen längst in i garaget är helt fritt från saker (hyllor, bildäck, bilvård etc.) så att entreprenörens elektriker lätt kan arbeta. Ni kan lämna saker på sidorna (såsom ex. bildäck), men montörerna måste kunna komma in, lätt och smidigt. Vid driftsättning kommer entreprenören behöva komma in i alla garage igen så att de kan testa av boxarna samt drifta dom.

Styrelsen kommer inför projektstart att gå runt och se över hur våra garage ser ut. Vid behov, kan styrelsen komma att anlita bolag som rensar svåråtkomliga garage där kostnaden för denna rensning kommer att tillfalla berörd medlem.

OBS! När arbete pågår i varje garagelänga, finns det ett behov av parkeringsplatser utomhus. Ni medlemmar vars garagelänga inte berörs av arbetet i enighet med tidsramen här ovan, bör således parkera er bil i garaget så att medlemmar som ej har tillgång till sitt garage har någonstans att parkera. Vid pågående projekt är det oerhört viktigt att vårt nyttjande av garage/parkeringsplatser blir rätt.